DraftBooster logo

Enkel tändning och perfekt braskaminsmys

En braskamin är väldigt mysigt - men det är inte riktigt så mysigt när röken strömmar in i vardagsrummet, snarare än upp genom skorstenen. Detta var upplevelsen som Lars Willemar fick när han ersatte sin gamla braskamin. Lyckligtvis upptäckte han en lösning på problemet med en Draftbooster-rökgasfläkt.

När en gammal braskamin ska ersättas med en ny installerad, upplever många otillräckligt drag i skorstenen. Detta innebär att rök, sot, och obehagliga lukter hamnar i vardagsrummet, och du får en mycket en olycklig upplevelse.

Anledningen är dåligt drag i skorstenen, som delvis kan bero på att skorstenen är antingen för kort eller för otillräcklig, men också att den nya braskaminen är energioptimerad, således avger den inte så mycket värme in i skorstenen. Drag utvecklas genom skillnaden mellan värmen inne i skorstenen och utomhus, och om denna skillnad är otillräcklig uteblir draget och problem uppstår.

Det var just erfarenheten för Lars Willemar och hans hustru Jytte när de ersatte sin gamla braskamin med en ny för några år sedan.

"Draget var inte detsamma i den nya spisen som med den gamla. Detta innebar att tändningen i den nya spisen var oerhört svår i väderförhållanden där det fanns en hel del vind, liksom i regnigt väder", säger Lars Willemar.

Dessutom upplevde Lars Willemar att en hel del rök flydde från den nya kaminen när det var dags att tanka, och det var i allmänhet svårt att hålla elden levande.

"Den nya spisen var mycket mer energieffektiv, men det behövdes någotför att ge oss rätt drag i skorstenen - och så var det irriterande när elden dog", säger Lars Willemar.

Lösningen på problemen är Draftbooster

Lars Willemar hittade en lösning på sina problem. Lösningen var en Draftbooster-rökgasfläkt. Kort sagt är Draftbooster en rökgasfläkt som installeras på skorstenen, och som garanterar tillräckligt drag.

"Vi är glada över att ha minimerat röken i vardagsrummet genom att installera en Draftbooster på skorstenen, och att vi inte längre behöver kämpa för att få kaminen tänd. Draftbooster har definitivt klarat provet ", säger Lars Willemar.

Draftboostern är lätt att använda via en fjärrkontroll med "On" och "Off".

Enkel att installera och lätt att använda

En Draftbooster är mycket enkel att installera. Den levereras med fyra ben som är anpassade för att passa öppningen av skorstenen. Därefter är den ansluten till ett eluttag, och då är den redo att köras.

"Att montera Draftboostern tog väldigt kort tid. Sedan är det bara en fråga om att installera den på skorstenen och dra sladden under takpannan och till ett eluttag på vinden", säger Lars Willemar.

Lars Willemar kunde installera Draftbooster själv på mycket kort tid.

Driften sker helt med fjärrkontroll

Att få i gång en Draftbooster är lätt som en plätt. Först av allt finns det bara två knappar på fjärrkontrollen – ”on” och ”off”. "Med en Draftbooster kan det inte bli lättare", säger Lars Willemar. "Vi tänder elden, slår på fjärrkontrollen, och tänder braständaren. Klart. Vi kör Draftboostern i 10 minuter under tändningen, tills skorstenen värmts upp och självdraget kommer - och sedan igen i ca 10 minuter vid tankning ", avslutar Lars Willemar.

Draftbooster-rökgasfläkten finns hos din lokala eldstadsbutik och i utvalda byggvaruhus.

Vis knapper
Skjul knapper